Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2012

V roce 2012 jednotka zasahovala celkem u 189 událostí, z čehož bylo 48 požárů, 53 dopravních nehod (13 s vyproštěním osob, 19x uvolnění komunikace, 19x úklid komunikace a 1 železniční), 71 technických zásahů (16x akutní otevření uzavřených prostor, 13x likvidace hmyzu, 9x spolupráce se složkami IZS a zbytek odstranění nebezpečných stavů) a v 17 případech se jednalo o úniky nebezpečných látek do půdy nebo do vzduchu.

Stejně jako v minulých letech jsme na vyžádání zasahovali nejen na území ORP Mohelnice, ale i v přilehlých ORP – Zábřeh, Šumperk, Moravská Třebová, Uničov a Litovel. 10 zásahů (4 požáry, 4 úniky látek a 2 technické pomoci) se událo v areálu firmy SIEMENS s.r.o., 4x byla jednotka vyslána do areálu fy HELLA Autotechnik s.r.o.

Při zásazích bylo usmrceno 7 osob a 6 zvířat a další osoby byly zraněny těžce, středně nebo lehce, spousta dalších byla zachráněna, stejně tak jako byl uchráněn jejich majetek. U zasahujících hasičů nebylo evidováno žádné zranění.

Co se týče mimozásahové činnosti, kromě standartní údržby techniky a matriálu a školení a výcviku, bylo provedeno několik ukázkových akcí pro školy a školky nejen v Mohelnici, zůčastnili jsme se s různou technikou několika dětských dnů, hasičských oslav v okolních vesnicích – v Maletíně, Klopině, Žádlovicích, Dubicku, Lukavici, Lošticích, Kozově, Doubravicích, Pavlově nebo Květíně; prováděli jsme požární hlídky při kulturních a společenských akcích v Mohelnici nebo s výškovou technikou pomáhali při rekonstrukci majetku Města Mohelnice.

            Čtyřčlenný tým našich hasičů se zúčastnil krajského kola soutěže ve Vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel na stanici v Lipníku nad Bečvou, na kterou se 2 měsíce intenzivně připravovali. V rámci udržování vztahů proběhlo bowlingové klání s kolegy ze zábřežské stanice a v prosinci proběhl již tradiční Turnaj složek IZS v malé kopané.