Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Březen – Duben 2010


13 zásahů v měsíci březnu a 10 v dubnu nepřesáhlo tradiční průměr, i když první dva týdny v dubnu jsme nezaznamenali jediný zásah.


V březnu se výrazněji zapsaly pouze 4 zásahy spojené s uvolňováním či pročišťováním stavidel a koryta na Mírovce, celkem 3 požáry dopravních prostředků, z toho jednou osobního auta na ulici Okružní 24. dubna, dvakrát kamionu a návěsu na silnici I/35, tzv. ,,Mohelničáku“ 11. a 18. března. Počáteční klid dubna byl prolomen 16. dubna (viz dále). Dále jsme dvakrát zasahovali při požárech kontejnerů, velkokapacitního kontejneru v areálu fy SIEMENS a kontejneru na silnici u Újezda, který se řidiči podařio složit z nosiče. Ke konci dubna jsme zasahovali u úniků látek na komunikaci, jednou na R 35 směr Olomouc a podruhé na silnici I/35 u Studené Loučky. A nakonec pomoc ZZS se snesením pacienta , dvakrát akutní otevření bytu, zahoření sazí v komíně na RD v Úsově, vyprošťování osobního auta sjetého do Mírovky, požár pece na slévárně fy SIEMENS a vyproštění vozidla zapadlého do příkopu na ,,Mohelničáku“ - zrovna, když se pálily čarodějnice.


    16. dubna 2010

Není neobvyklé, abychom vyjížděli dvakrát, či dokonce vícekrát denně. Avšak dva zásahy v jednu dobu, to se stane jen párkrát do roka. V pátek 16. dubna v 15:35 vyjíždí osádka 1+1 s TA – 1 NISSAN spolu s 1.výjezdem stanice Uničov na hlášené vyproštění osob z nehody dvou vozů za Úsovem, směrem na Leštinu. Bylo provedeno vyproštění řidiče jednoho z vozidel pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, jeho naložení do vrtulníku Letecké záchranné služby a zabezpečení vozidel. A v 16:03 vyjíždí náš 1. výjezd spolu s 1.výjezdem stanice Zábřeh na nehodu osobního auta s motocyklistou na Jižním obchvatu u fy HELLA. Motocyklistovi byla poskytnuta první pomoc, než byl předán do péče Zdravotnické záchranné služby. Obě osádky se vrátily na základnu skoro zároveň.